Thu19092019

Poslednje izmene06:59:53 AM GMT

Press Cliping

Vukašin Ćirović - Za sve se nađe vremena

  • PDF
ImageStudent četvrte godine Mašinskog fakulteta u Kragujevcu Vukašin Ćirović u svom indeksu ima samo „desetke“. Zato je, nedavno, kao najbolji student Univerziteta u Kragujevacu, dobio i stipendiju ove visokoškolske institucije koja se dodeljuje samo najuspešnijim akademcima. Studije traju pet godina, ali uveren je da u daljem školovanju neće izneveriti tradiciju i da će čista „desetka“ ostati jedina ocena.
- Nije to moj osnovni cilj: visoka ocena jeste važna, ali nastojim da ne zapostavim društvo, devojku, izlaske - kaže ovaj mladić. Izabrao je jedan od najtežih smerova na ovom fakultetu: primenjena mehanika i automatsko upravljanje, iako su mu upućeniji savetovali nešto drugo. Nije se uplašio, i pokazalo se da je u pravu. Sve je stvar dobre organizacije.
- Nastojim da svaki dan dobro isplaniram. Predavanja su obavezna, učenje takođe. Ostatak vremena posvećujem rekreaciji, izlascima, društvu. Želja mi je i da odem u inostranstvo, da vidim kako se tamo radi, kakve tehnologije primenjuju, da steknem nova znanja. O zaposlenju još ne razmišljam, ali siguran sam da ću ostati ovde. Pokušaću da stečeno znanje primenim u nekoj našoj firmi - kaže Ćirović.
Izvor: Novosti

Ubuntu u Kragujevcu

  • PDF
Image          Srpski Ubuntu LoCo Tim održao je predavanje o Ubuntu GNU/Linuxu u Kragujevcu. Predavanju koje je održano u subotu, 22. marta u prostorijama Mašinskog fakulteta u Kragujevcu prisustvovalo je više od 100 akademskih građana sa kragujevačkih fakulteta, kao i drugih Kragujevčana zainteresovanih za Ubuntu besplatni operativni sistem. Svi prisutni posetioci imali su priliku da se iz prve ruke upoznaju sa Linux operativnim sistemom, a predavači su održali niz predavanja koja su pokazala koliko je Ubuntu GNU Linux dostupan, jednostavan za korišćenje, siguran i koliko je laka njegova primena kako u kućnim tako i u profesionalnim uslovima rada.
          Svi posetioci predavanja su dobili disk sa svojom besplatnom kopijom Ubuntu Linuxa, kao i brojne promotivne materijale poput nalepnica sa popularnim simbolima Linux sveta. Skup u Kragujevcu se istakao velikim interesovanjem publike koja je predavačima postavila i brojna zanimljiva pitanja, a pohvalu zaslužuju i organizatori koji su obezbedili prostor, odličnu opremu za predavanja, i postarali se da operativni deo promocije besplatnog operativnog sistema Ubuntu GNU/Linuxa u Kragujevcu protekne u najboljem redu.
 

Opširnije...

Mašinski fakultet u Kragujevcu podneo zahtev za akreditaciju

  • PDF
ImageIzvor: Danas
 
Mašinski fakultet u Kragujevcu najstarija, a prema oceni ne samo univerzitetske, nego i šire javnosti, najverovatnije najprestižnija visokoobrazovna institucija ovdašnjeg Univerziteta, sredinom minule sedmice podneo je zahtev za akreditaciju. Mašinski je, posle Medicinskog, drugi fakultet Univerziteta u Kragujevcu koji je do sada podneo kompletnu dokumentaciju i zahtev za akreditaciju kako te visokoškolske ustanove, tako i njenih studijskih programa.

Opširnije...