Sat21092019

Poslednje izmene10:04:27 AM GMT

Press Cliping

FIN na Sajmu tehnike u Beogradu

  • PDF

IMG_7516_resizeOd 11. do 15. maja 2015. godine na Beogradskom sajmu je održan 58. Međunarodni sajam tehnike pod sloganom "Korak u budućnost". Naš fakultet je na Sajmu predstavio rezultate naučnoistraživačkog rada, projekte u čijoj realizaciji učestvuje, svoj potencijal u domenu prostornih, tehničkih, tehnonoloških i ljudskih resursa, mogućnosti pružanja usluga biznis sektoru, te planove za predstojeći upis studenata. Na Sajmu je promovisan i nov studijski program Računarska tehnika i softversko inženjerstvo, koji je nedavno akreditovan.

U okviru reportaže sa Sajma tehnike, produkcije Korak 21, emitovana je i rubrika o nastupu FIN-a. Rubriku, koja je emitovana na TV B92 Info i još 20 regionalnih televizija u Srbiji, možete pogledati putem sledećeg linka>>>

U prilogu su fotografije zabeležene na Sajmu tehnike u Beogradu:

IMG_7501_resizeIMG_7523_resizeIMG_7548_resizeIMG_7559_resizeIMG_7566_resize

RTS Jutarnji program

  • PDF

Generacija_2015_4._majU okviru projekta Radio televizije Srbije "Generacija 2015" u Jutarnjem programu je emitovana rubrika o primeni savremenih tehnologija u edukaciji studenata na Fakultetu inženjerskih nauka. 

Rubriku, koja je emitovana 4. maja, možete pogledati putem ovog linka>>>

Generacija_2015_4._maj1

TV K9: emisija Amfiteatar o Studentskom parlamentu FIN-a

  • PDF

K9_Amfiteatar_Studentski_parlamentU emisiji Amfiteatar, emitovanoj u martu 2015. na TV Kanal 9, Kragujevac, predstavljene su aktivnosti Studentskog parlamenta Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Emisiju možete pogledati putem linka>>>

RTK: Prijavljivanje za ECDL obuku na FIN-u

  • PDF

ECDLHronika RTK, 15. mart 2015.

Prijavljivanje za ECDL obuku na FIN-u

Na kragujevačkom Fakultetu inženjerskih nauka u toku je prijavljivanje za obuku za rad na računarima, kojom se obezbeđuje međunarodno priznati sertifikat.

Ovaj dokument poslednjih 10 godina postao je neizbežni pratilac radnih biografija prilikom zapošljavanja, dok zaposlenoj populaciji koja ga je stekla u međuvremenu, donosi potvrdu profesionalnog usavršavanja.

Izveštava novinarka RTK Slađana Obradović>>>


SPORT INDEKS o sportu na FIN-u

  • PDF
zivkovicSport Indeks, 3.3.2015.

KG: “Prethodne dve godine ne znamo kakav je osećaj ne biti prvi na Mašinijadi”

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu spada u najbolje kada je u pitanju organizacija i podsticanje studenata da se bave sportom. Teretana koju su podigli od temelja unutar zgrade fakulteta (ručno napravljene sve sprave za vežbanje) ostavlja utisak da fakultet mnogo pažnje obraća na svoje sportiste.Pored toga, značajni su rezultati na takmičenjima u i van Kragujevca. Prethodne dve godine FIN osvaja prvo mesto u sportskim nadmetanjima na Mašinijadi i sa velikim uspehom nadmeću se u Kupu rektora.Ipak, glavni brend Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu i jedan od najvećih sportskih brendova grada Kragujevca je klub malog fudbala Mašinac koji se takmiči u Drugoj ligi Srbije. Studenti su odlučili da se zahvale upravi fakulteta koja ih prethodnih godina podržava u svim namerama i tim povodom dodelili su dekanu fakulteta Miroslavu Živkoviću dres sa brojem 1 za celokupan doprinos razvoju sporta na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Čast nam je bila da postavimo nekoliko pitanja dekanu koji, poput nekih njegovih kolega, zna da zdravo telo i zdrav duh moraju ići zajedno.

Pročitajte ceo intervju na sajtu Sport Indeks>>>